Drömmen om stor öring

Tolvpike1063

Viktor Rasjö drömde om en stor öring på ismete, han satte samman sin plan tillsammans med kompisarna Ragge och Mattias. Efter utsättning av spöna börjar det hugga relativt omgående, gädda på 103 cm landas och återsätts. Kompisen Mattias får upp en mindre gädda. Strax innan klockan 9 så fäller ett spö en bit bort och Viktor rusar dit, känner direkt att gäddan är skaplig så GoPro kameran slås på. Efter en fight på sex minuter så kommer en tio plus gädda upp. Efter en viss turbulens på isen så konstaterar vågen att ett nytt PB är skapat, 13,1 kg…kan det stämma tänker Viktor…efter avdrag för den tunga gäddmattan så fastställs vikten till 10,63 kilo, fortfarande ett nytt PB för Viktor.

Men döm om Viktors förvåning när han ett par timmar senare landar samma gädda, dock vägde den nu 100 gram mer så det var bara att höja upp vikten på sitt nya PB.

Grattis Viktor önskar vi på Svensk Fiske Guide.

Läs mer om fisket på Viktors blogg här.

Film från Viktors fiske:

Kommentarer