Svenska landslaget till mormyrska VM i Riga

mormyska-vm

Det svenska landslaget i mormyska, Team Sweden Ice, åkte i tisdags till Riga i Lettland för att tävla i världsmästerskapen. Det är fjortonde gången tävlingen genomförs och Sverige har sedan tidigare två lagbrons och två individuella silvermedaljer, genom Folke Andersson. Landslaget har de senaste åren tagits ut genom ett kval på fyra deltävlingar under två dagar, där en tävlande räknar sina tre bästa resultat. Årets lag består av Folke Andersson, Håkan Löfqvist, Thomas Axelsson, Johan Axelsson, Arto Jumisko och reserven Jimmi Bornström. Laget coachas av kaptenerna Peter Eriksson och Marino Sanvincenti.

Under onsdag, torsdag och fredag genomförs träningsfiske på samma sjö som tävlingen skall avgöras under lördag och söndag. På träningsdagarna kommer laget att försöka hitta de bäst fungerande färger på mormyskorna i kombination med det mäsk som lockar fisken bäst och det bete som ger bäst resultat. Följ gärna Team Sweden Ice på Facebook och Instagram för att bli uppdaterade om hur det går för laget i VM.

Tycker du mormyskafiske verkar intressant är det bara att gå med i exempelvis Facebookgruppen ”Svenskt Mormyskafiske”. Där kan du med all säkerhet få tips och råd av Sveriges mormyskaelit. Kolla också med fiskeklubbar där du bor, de kanske har några mormyskafiskare som arrangerar eller deltar i olika tävlingar i landet. Skitfiske, vi ses på isen!

Kommentarer