BBQ-ryggfilé av hälleflundra med mangosalsa

bbq_hellefiskeloins_mangosalsa

Fisken kryddas med salt och peppar och penslas med BBQ-sås. Rulla in alla ryggfiléer tätt i plastfolie. Bind ihop ändarna med snöre och häll över kokande vatten. Det håller formen på fisken och den tar upp marinaden bättre. Låt fiskbitarna ligga i varmt vatten 4 min och låt dem därefter svalna.

Blötlägg de svarta bönorna i kallt vatten i 10 timmar i kylskåp. Koka bönorna tills de är mjuka – ca 30 min i osaltat vatten och låt dem svalna. Skala mangon och skär den i tärningar. Kärna ur chilin och hacka den fint. Finhacka persiljan och pressa vitlöken. Vänd ihop bönor, chili, vitlök, persilja och apelsinjuice och smaka av med salt och peppar. Ta ut fiskbitarna ur plasten och grädda dem i en förvärmd ugn i ca 5 min i 200°C.

Lägg den varma fisken på mangosalsan och servera genast. Mangosalsan bör smakas av strax före serveringen, eftersom bönorna absorberar en del salt.

Ingredienser – till 4 personer

Kommentarer