Nya Yolo betet ger Freddy en drömgädda

yolo

Att utveckla ett bete som tilltalar stor gädda är ingen lätt uppgift. Sedan vintern 2015, har Freddy Harbort och Quantum teamet arbetat hårt för att utforma ett bete för detta specifika ändamål. Freddy som var direkt involverad i utvecklingsprocessen, ville ha ett bete som skulle fungera stabilt i så många olika situationer och europeiska vatten som möjligt och som fungerar lika bra för monstergädda och grov gös.

När den första prototypen av nya 22 cm Quantum Yolo Pike Shad landade i hans brevlåda, var det dags att testa. Det enda sättet att upptäcka vad ett nytt drag verkligen kan är att ta det till vattnet.

En vecka senare fick, Quantums produktchef Adrian Prus ett WhatsApp meddelande från Freddy: ”Nytt pb på gädda tagen på Yolo Shad prototypen i” Roach ”färger”

Det var dock redan tydligt under kampen med denna fisk att det måste vara något utöver det vanliga. När den landades på strandbanken, mättes fisken till drygt 130 cm. Både fiskaren och fotografen blev överväldigade.

”Yolo Shad”, har en smal profil med relativt fast gummi, vilket ger den en yvig gång och fungerar perfekt även med en långsam hemtagning. Yolo Shad kommer att finnas tillgänglig från slutet av november.

Kommentarer